Tjalling Hoera! Tot mijn grote vreugde stond er op pagina 25 van Vrij Nederland (VN, 31-12-2005) eindelijk weer een tekening van Tjalling Houkema. Fijn dat-ie weer terug is, zijn scherpe pen en blik werden gemist. Beste VN, ik hoop dat hij weer een vaste plek krijgt in jullie blad waar zijn tekeningen tenslotte thuishoren.

Djoemila Viegen, Amsterdam

Spelling In VN (31-12-2005) lees ik dat ik (volgens een mededeling van mijn uitgever) de voorkeurspelling volg. Zo ver gaat mijn meegaandheid echter niet. Ik verlaat me al een tijd op de correctors van mijn uitgeverij (en de Volkskrant). Zelf ben ik, wat dat betreft, al jaren de kluts kwijt.

Remco Campert, Amsterdam

Spelling (2) Ik ben blij met uw verzet tegen de gekte die de Taalunie ons meent te moeten opleggen; alle lof dan ook voor uw artikel ‘Schrijvers tegen de nieuwe spelling’. We moeten – zonder onze mooie taal geweld aan te doen – weer terug naar ‘pannekoek’! Deze geschiedenis is een nationaal referendum...