Tijd van leven

Hoeveel tijd kost het werk u per week?

‘Ongeveer zestig tot zeventig uur. Maar “kosten” klinkt zo negatief, dat is de tijd dat ik ermee bezig ben. Vijfennegentig procent van mijn werk doe ik met veel plezier. Ik bepaal zelf mijn werkzaamheden en dan zou het wel heel erg zijn als ik het niet naar mijn zin had.’

Heeft u genoeg tijd voor uw vrouw en kinderen?

‘Voor mijn kinderen zeker, dat moet ook wel want ik heb er vier. Ik haal mijn twee oudsten elke maandag en dinsdag uit school. Voor mijn vrouw heb ik ook voldoende tijd, al lijdt ze er wel een beetje onder dat ik mijn werk zo leuk vind. In het weekend wil ik ook weten wat er gebeurt, wij trekken veel interessante investeringsvoorstellen aan en die mensen sturen ook in het weekend een mailtje.’

Waar heeft u te weinig tijd voor?

‘Ik zou graag meer dingen willen vastleggen, opschrijven wat ik meemaak, dat maakt het genieten van het leven misschien nog intenser. Ik heb de neiging om zo hard te leven dat ik dingen...