Voor het kerstnummer van Vrij Nederland kookte journalist/kok Tom Kellerhuis met verschillende bekende Nederlanders. Voor Gijs Scholten van Aschat maakt hij paddenstoelenravioli met truffelsaus.

Acteur Gijs Scholten van Aschat (51) is een lekkerbek, dol op klassieke nagerechten, die hij van zijn moeder leerde. ‘Griesmeelpudding bijvoorbeeld, mijn kinderen zijn er dol op. Of broodschotel: oud wit brood in een kom met melk en eieren, suiker, kaneel, appelmoes en rozijnen. En in ons recept voor chocolademousse staat: de man een ei, de man een reep.’

Hij maakt ook zelf zijn frieten, meestal met een mooie donkere saus naar receptuur van Kaatje bij de Sluis en lekkere biefstukken. Maar nu wil hij iets van mij leren wat hij nog nooit heeft gemaakt. Dat wordt dan zelfgemaakte ravioli met truffelsaus.

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g grano duro
250 g kruimige aardappelen
100 ml water
250 g verse bospaddenstoelen
1 dl room
2 eierdooiers
1 ei
verse peterselie (gehakt)
verse peper
zout
100 g...