True crime / De viervoudige moord in Hilvarenbeek

Boem! Het is vroeg in de ochtend van 7 september 2004 als Marco R. in een woonwijk in Den Bosch wakker schrikt door een harde knal. Boem! Nog eentje. De dan zeventwintigjarige Brabander zit rechtop in zijn bed. Boem! Zijn ze aan het heien in de straat? Maar nee, het klinkt alsof het kabaal in zijn huis is. Misschien een inbreker? Boem! Marco springt overeind en snelt naar beneden. Daar ziet hij in de gang licht waar normaal geen straaltje doordringt. Ze zijn de rolluiken aan het slopen, beseft de bewoner. Bij de voordeur aangekomen begrijpt hij dat het politie is. ‘Zal ik opendoen?’ roept hij in verwarring.

‘Liggen! Op de grond! Handen in je nek!’ gromt een gemaskerde agent van het arrestatieteam door de steeds groter wordende opening. In luttele seconden zijn de indringers binnen. ‘Ik zag allemaal rode lampjes. Er doken vijf man op me. Twee op mijn benen, twee op mijn armen, een zette zijn knie in mijn nek.’ Iemand schreeuwt een...