Vrijdag 23 januari
Aankomst 10:30 uur, vertrek 23:30 uur.
Door Parwin Mirrahimy

Als een goed begin het halve werk is maar ook als ieder begin het begin van het einde is, dan is deze eerste dag op het IFFR zowel veelbelovend als tot diepe droefenis stemmend. De dag brengt zware thema’s als hoopvolle jeugdigheid versus gedesillusioneerde ouderdom en moderniteit versus traditie, echte liefde versus platte seks.

Na het innen van de Guest Industry-pas die mij de komende dagen de toegang zal verlenen tot zoveel films, korte films, lezingen en borrels als ik maar verdragen kan, en het doorspitten van de vuistdikke catalogus van de 38e editie van festival, begeef ik mij naar de Pathé op het Schouwburgplein waar ik mijn eerste IFFR ervaring van dit jaar zal beleven: Service (Brillante Mendoza, Filippijnen/Frankrijk 2008).

Bioscoop ‘Family’ wordt gerund door de voltallige familie Pineda en is een kolossaal maar volledig vervallen bouwwerk waar in lang vervlogen tijden vast en zeker...