Keerpunten, de wereld in 2018

Bescherm de wereld tegen de grillen van Noord-Korea, waarschuwt Madeleine Albright

Madeleine Albright
Kim Jong-un bekijkt een raketlancering. Agence France/Presse/Getty Images
De benadering van Noord-Korea is precair, maar voor de nucleaire veiligheid van onze planeet moet er een doordachte strategie zijn.

Keerpunten, de wereld in 2018: ieder jaar vraagt The New York Times een keur aan denkers, schrijvers, wetenschappers en wereldleiders wat de keerpunten zijn van deze tijd en waar we met de wereld naartoe gaan. Vrij Nederland selecteerde de beste bijdragen.

Naar verluidt zei Barack Obama vlak na de verkiezingen van 2016, tijdens hun ontmoeting in de Oval Office, tegen Trump dat Noord-Korea de grootste uitdaging voor de nationale veiligheid zou gaan vormen tijdens zijn presidentschap. Na een jaar provocatieve raketproeven, vurige retoriek en gewaagde politieke koorddanser blijkt wel dat de waarschuwing van Obama voorspellende waarde had.

Madeleine Albright. Foto: Timothy Greenfield-Sanders/NYT

In 2017 sloeg spanning bijna om in paniek toen bleek dat de ontwikkeling van Noord-Koreaanse kernwapens en ballistische raketprogramma’s veel sneller...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 6,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand 3 artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials