Nu relevant, want

Op Black Friday (en de daaropvolgende Cyber Monday) vliegen de nieuwste mobiele telefoontjes als warme broodjes over de toonbank. Begrijpelijk hoor, hoe kun je een smartphone met wéér een iets groter scherm nou weerstaan? Na het lezen van onderstaande denk je er wellicht tóch iets anders over.

PATS! Daar lag-ie op de badkamervloer, met het scherm in gruzelementen. Dat wordt een dure reparatie. Maar wacht, misschien is het ook een mazzeltje: na twee jaar mag ik best een nieuwe telefoon, toch? Gewoon het contract verlengen en voor je het weet heb je een fonkelnieuwe iPhone X – het nieuwste paradepaardje van Apple – in je kontzak.

Ik geef toe: ik ben een sucker voor gadgets. ’s Werelds grootste en meest winstgevende elektronicabedrijf hoeft maar een marginaal verbeterd model te presenteren en ik houd mezelf al snel voor dat een man van de wereld dit pareltje zichzelf eigenlijk niet kan ontzeggen. Maar dit keer bekroop me een ongemakkelijk gevoel. De...