31-12-2005
Ab van Ieperen

Ze geldt als ‘de mooiste vrouw van de wereld’. Maar Monica Bellucci is ook een overtuigend actrice. Begin 2006 is zij in drie nieuwe films te zien. ‘Ik heb evenveel duistere kanten als iedereen. Maar ik krijg daar liever inzicht in door de rollen die ik speel, dan dat ik in het echte leven ga experimenteren.’

‘Neem toch vooral ook een hap.’ Monica Bellucci heeft een buitensporig groot stuk chocoladetaart met vanillesaus laten serveren. ‘Sinds ik in Mongolië heb gefilmd voor Le concile de pierre, waar we keihard moesten werken en het eten beroerd was, heb ik constant trek.’

Vorig jaar is Monica Bellucci (1964) verkozen tot ‘mooiste vrouw van de wereld’. Zonder make-up, in strakke jeans en trui, lijkt ze weinig ouder dan vijfentwintig. Ze spreekt vloeiend weloverwogen Frans met een licht accent, dat geprononceerder wordt naarmate ze zich meer emotie toestaat. Zoals ze ook steeds gulziger taart eet.

‘Ik heb geen idee hoe ik word...