07-06-2008
Door Piet Grijs

Wat is het toch heerlijk dat er de laatste jaren in Nederland zo’n grote belangstelling opbloeit voor de islam, de koran, Mohammed en de hele Arabische cultuur.

Ik geef toe dat ik geen woord Arabisch lees. Ik geef toe dat elke godsdienst mij doet kotsen. Ik geef toe dat de Islamieten (misschien moet ik: de Islamisten zeggen) de laatste jaren het aantal door de Christenen (misschien moet ik: de Katholieken zeggen) vermoorde mensen beginnen te benaderen. Ik geef toe dat er in Nederland haast geen christelijke literatuur meer bestaat en dat de christelijke scholen hun idiote voortrekkerij alleen nog te danken hebben aan de intocht van onze islamitische landgenoten.

Maar neem nu eens de verrukkelijke ruzie tussen Hafid Bouazza en Kader Abdollah over de koranvertaling die Kader maakte en waarop hij door Hafid werd aangevallen. Wanneer hebben we voor het laatst een Lutheraan tegen een Hugenoot zien fulmineren of een oud-Katholiek tegen een rooms-Katholiek? Dan...