De duisternis, één klik verder

Lilly24: Ik ben twee dagen overtijd. Mijn borsten voelen anders aan en ik heb geen honger. Zou het dan toch…?

Monica: Hi Lilly, ik zou snel een test doen als ik jou was. Succes!!!!

Angelface2000: @Lilly24. Je vraagt het elke maand. Je weet dat het niks betekent. Je vraagt het al vier jaar.

Bovenstaande dialoog vond ik op een Engels forum en hij brak mijn hart. Mijn god, Lilly. Haar bijdragen aan de site voor vrouwen die zwanger willen worden, zijn terug te lezen tot 2010. Maand na maand wordt ze gewoon ongesteld, elke keer staat ze zichzelf een dag valse hoop toe. Haar borsten voelen anders, ze is veel vermoeider dan normaal, haar buikpijn is minder fel dan de maand ervoor. Online vindt ze honderden vriendinnen die even meeleven, haar vermoedens bevestigen en soms doorprikken.

Dit soort fora behoren tot de verdrietigste plekken van het web. Vergeet reaguurders of gif spuiende bloggers; online-drama leeft op pagina’s met roze bloemetjes aan de...