Het zwarte goud

Mijn grootste vangst tot nu toe deed ik zondagavond 15 september om 23:03 uur. Ha, deze bieding had ik gewonnen. Net iets minder dan zestig dollar betaalde ik, overigens zonder met mijn ogen te knipperen, voor een goed geconserveerd exemplaar van een originele dubbelelpee uit 1968 op het altijd moeilijk te vinden Bizarre-label. Ik wist dat omdat ik exact op dat tijdstip een mailtje kreeg met een kop die in geheimtaal leek te zijn opgesteld. Veel plezier met je Scarce Frank Zappa and the Mothers of Invention – Uncle Meat – Super Nice VG++NM! stond erboven. Maar de eigenlijke boodschap was of ik even wilde afrekenen. Er kwam nog vijftien dollar vijftig aan verzendkosten bij.

Geur- en kraakloos

Platen, tenzij gloednieuw, zijn niet zelden vieze, beduimelde, stoffige en soms zelfs stinkende dingen. En als het tegenzit, zit het vinyl ook nog eens vol krassen. Een plaat is, kortom, alles wat een mp3 niet is. Maar de mp3 heeft op zijn beurt weer minder fraaie...