Micha Wertheim vertelt hoe hij een uitzending van ‘Nieuwsuur’ over een jihadist op het spoor kwam.

Afgelopen week lukte het Nieuwsuur om de Nederlandse jihadist Omar Yilmaz in Syrië te interviewen.

Dat lukte nadat een buitenlandredacteur van Nieuwsuur, Roozbeh Kaboly, de Nederlandse jihadist Omar Yilmaz via het internet op het spoor was gekomen. Vrij Nederland-columnist Micha Wertheim keek naar de uitzending van Nieuwsuur en vertelt vandaag hoe hij de uitzending over de Nederlandse jihadist Omar Yilmaz op het spoor kwam en toen is gaan kijken.

‘Eigenlijk kijk ik niet vaak naar Nieuwsuur. Ik ken het programma, maar je moet kiezen wanneer je wel en niet kijkt. Die keuze wordt ingegeven door welke onderwerpen ze behandelen. Het is niet zo dat ik elke dag kijk wat er op Nieuwsuur zal zijn, maar toen ik hoorde over het interview met de Nederlandse jihadist Omar Yilmaz wist ik dat het belangrijk was om te kijken.

Soms hoor je via via dat er iets op tv komt waar je echt naar moet...