15-10-2008

Morgen is de laatste debatdag. Dat zal net als voorgaande keren wel weer heel hectisch zijn, zo bedacht ik mij gisteravond, dus besloot ik om vanmorgen wat later richting Capitol Hill te gaan zodat ik mijn spullen alvast kon pakken. Dat leverde een toevallige ontmoeting op in de metro.

Ik zat rustig de krant te lezen toen iemand aan de andere kant van de coupe ineens riep: ‘HEY, ARE YOU HOWARD DEAN?’ Iedereen keek op, inclusief Howard Dean, die inderdaad ook in de metro zat. Nadat er wat werd gegiecheld en een paar durfals op de foto waren gegaan met de voorzitter van de Democratische partij, ging ik naast hem zitten.

Hij bleek net terug te komen van een campagnetour in New Hampshire, een swingstate waar de onafhankelijke stemmers tijdens de voorverkiezingen nog massaal achter McCain leken te staan. Daar is sindsdien veel verschuiving in opgetreden, maar het zal spannend worden, zo was zijn opvatting. De peilingen zeggen dat ook: 46,2 versus 46,2 was de stand in de...