Interview Willy Vlautin

‘Ik ben opgegroeid in Reno, Nevada. Typisch zo’n stad waar andere Amerikanen alleen maar doorheen komen om heel snel weer verder te reizen. Mijn eerste roman, The Motel Life, speelt zich af in een ouderwets motel waar de verf al vanaf bladdert als je ernaar kijkt. Nou, daar heeft Reno er wel honderd van. Ik ken er elke stoeptegel, elke bar. En er zijn bijna net zo veel bars als stoeptegels. Reno is een uitstekende stad om te drinken. En ik houd van drinken. Ik heb dikwijls overwogen om alles op te geven en dan maar een schooier te worden. Toen ik jong was, dacht ik dat ik zo zou eindigen: als een schooier. Maar een deel van mij wil dat uiteindelijk toch niet. The Motel Life en mijn tweede boek, Northline, gaan over die innerlijke strijd. Tussen mijn zelfhaat en de wens om je een man te tonen, om eervol te willen leven. Daar worstel ik mee, met die shit, tot… zo ongeveer een uurtje geleden. Ja, totdat ik jou ontmoette. Hahaha.

Sommige mensen in Reno waren...