Tijd van leven

Hadden uw ouders genoeg tijd voor u?

‘Mijn moeder was thuis en mijn vader werkte heel hard, maar hij had wel altijd tijd voor ons. Ik merkte als kind dat mijn ouders mijn broer en mij altijd serieus namen in discussies over maatschappelijke kwesties of als we ergens mee zaten. Ze gingen er dan echt even voor zitten. Die positieve aandacht was heel prettig en dat probeer ik in de opvoeding van mijn eigen dochter ook te doen.’

Met wie zou u meer tijd willen doorbrengen?

‘Met mensen die gelijkgestemd zijn. Je bent in de Kamer vooral bakens aan het verzetten om mensen bewust te maken van wat we dieren en de natuur aandoen. Het is vaak tegen de stroom oproeien, wat ik overigens graag doe. Van de andere Kamerleden weet ik dat ze niet altijd – of meestal niet – zitten te wachten op mijn boodschap en dat ze liever onze zetels hadden willen hebben. Onze boodschap is zo nieuw en anders, dat ik daar graag veel tijd in investeer. We willen duidelijk maken dat we af moeten van de...