Lotte Verbeek

‘Could you hand me a plate,’ vraagt actrice Lotte Verbeek (30) aan haar huisgenoot Sara (45) die schalen vol groentes op de keukentafel neerzet. Op het fornuis pruttelt een pan met artisjokken. ‘That’s called a platter,’ zegt Sara terwijl ze een schaal aangeeft. ‘Platter,’ herhaalt Verbeek. ‘Wow, you sounded almost American!’ grijnst Sara, die zelf ook ooit actrice was en even in Beverly Hills 90210 speelde, maar nu aan de weg timmert als singer-songwriter en yogalerares. ‘Almost is not good enough,’ riposteert Verbeek en haar klaterlach vult de keuken. ‘Ik oefen net zo lang mijn tongue twisters tot ik een perfect Amerikaans accent heb. Ik wil niet dat mensen horen dat ik Nederlands ben, zeker niet tijdens een auditie. Ik wil alle kansen krijgen.’

In 2011 tekende de geboren Venlose een vierjarig contract voor haar rol in de Amerikaanse televisieserie The Borgias. Niet zomaar een rol, ze speelt Giulia Farnese, de mooiste vrouw van Rome en de...