In ‘Cat Person’ (na een week al het best gelezen fictieverhaal van 2017) heeft een vrouw belabberde, akelige seks. Waarschijnlijk, denkt Lisa, omdat het ingewikkelder zou zijn geweest om het niet te doen.

Ik dacht aan de doodsangsten die ik uit had gestaan toen ik ’s nachts wakker werd gebeten door een blonde Duitser die, zijn tanden nog half in mijn schouder, fluisterde dat hij nog nooit een Nederlands meisje had gegeten. Ik dacht eraan hoe ik gewoon weer in slaap viel omdat dat me sociaal gezien het minst omslachtig leek, ik was immers zelf in zijn bed gaan liggen en het was vast gewoon een merkwaardig grapje. Ik dacht eraan hoe hij de volgende morgen niet zeven maar vijftien jaar ouder bleek, dat ik hem toch nog zoende bij het weggaan maar dat ik in de taxi terug naar mijn hostel al een tragikomische anekdote van hem had gemaakt.

Ik dacht aan hem door het korte verhaal ‘Cat Person’ uit The New Yorker, dat dit weekend viral ging omdat Kristen Roupenians woorden voor...