Tijd van leven

Wat was uw beste tijd?

‘Op dit moment vallen voor mij heel veel dingen samen, het is een tijd waarin alles echt stroomt. Mijn kinderen zijn zelfstandig en hebben mijn zorg niet meer zo nodig. Ik merk wat het verschil is nu ik alle aandacht helemaal aan mijn werk kan besteden, iets wat mannen denk ik vaker ervaren omdat ze net iets verder van de dagelijkse zorg van kinderen af staan.’

Welke rol speelt tijd als u muziek maakt?

‘Wat zo mooi is aan optreden, en Ć¼berhaupt aan muziek, is als alles harmonisch samenvalt. Wanneer muziek boven de vorm uit stijgt: dat is het moment wanneer je mensen raakt, wanneer het klopt, wanneer verschillende structuren elkaar raken. Als ik een liedje maak, verlies ik me daar absoluut in. Er zou een keer een vriendin ’s morgens koffie komen drinken en ’s ochtend heel vroeg had ik al een idee voor een liedje. Ik was er aan bezig en op een gegeven moment belde ze aan. Bleken er al uren voorbij te zijn gegaan die ik had ervaren als tien...