Kopstukken van 15 maart

Kuzu en Öztürk van DENK: ‘Wij zijn niet de braafste jongetjes van de klas' 

Thijs Broer& Max van Weezel
Özturk (rechts): 'Met mij wil Asscher nog steeds niet praten.’ Foto: Joppe Put

Kuzu en Öztürk bereiken een groot publiek met hun filmpjes op internet en maken kans op drie zetels. Maar er is ook kritiek. Ze zouden horen bij de ‘Lange Arm van Ankara’. En Kamervoorzitter Khadija Arib noemde hun knip- en plakwerk op internet ‘een Kamerlid onwaardig’. Dat laten de leiders van DENK niet op zich zitten: ‘Arib verloochent haar afkomst om haar positie vast te houden.’

In de aanloop naar de verkiezingen op 15 maart interviewt Vrij Nederland iedere week een politiek kopstuk (of twee) over dilemma’s en drijfveren in de politieke arena. In de eerste aflevering: Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk van DENK.

Tegen het einde van het gesprek haalt Tunahan Kuzu in de werkvertrekken van DENK een digitaal cameraatje tevoorschijn. ‘Even een vlogje maken voor op onze website. Hebben jullie daar bezwaar tegen?’ Selçuk Öztürk kijkt grinnikend toe terwijl Kuzu begint te filmen. ‘Nu stellen wíj even de vragen!’

Het is typerend voor de politieke stijl...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 6,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand 3 artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials