Volgende week woensdag begint in de Amsterdamse Bunker het hoger beroep tegen Willem Holleeder. Telegraaf-verslag­gever John van den Heuvel is de eerste getuige. Publicaties
van de misdaadjournalist lagen aan de basis van de strafzaak. ‘Ik kan me voorstellen dat Holleeder mij ziet als de aanstichter van het kwaad.’

Televisie maken vindt hij leuk. Véél leuker dan gedacht. Al dagenlang is John van den Heuvel in de weer met opnames voor Das je goed recht, een consumentenprogramma waarin de presentator op zoek gaat naar een oplossing voor juridische conflicten tussen burgers. Vanaf januari wekelijks te zien bij SBS6.

Wat nu? Buigt de misdaadverslaggever van De Telegraaf zich over klein leed? ‘Het is maar acht afleveringen hoor,’ verexcuseert Van den Heuvel zich. Om er gelijk aan toe te voegen dat televisie maken – hij is ook vaste commentator bij RTL Boulevard – hem onverwacht veel genoegen doet. ‘Ik ontwikkel kanten van mezelf die ik niet had vermoed.’ Maar, haast...