Ik rijd in een zwarte jeep over modderige wegen door de sloppenwijken van Nairobi. Langs de weg een en al bedrijvigheid. Het leven speelt zich hier op straat af. Wie niks verkoopt is wat aan het maken. Om de zoveel meter knalt keiharde muziek uit boxen. Ik geniet van de chaos en de sfeer. Overal lopen mensen met mobieltjes in hun hand of aan hun oor. Nog meer dan ik had verwacht.

Dat ik hier ben, heeft alles te maken met de tragische dood van mijn vader Joep, die om het leven kwam toen vlucht MH17 werd neergehaald. Vóór zijn dood hield ik me nauwelijks bezig met zijn werk: zijn onderzoek naar aids en hiv en de projecten die hij had opgezet in Afrika. Na zijn dood is dat veranderd. Ik maak nu documentaires voor het Joep Lange Institute. Samen met collega Dorte ben ik hier om een verhaal te maken over de enorme invloed van de mobiele telefoon op het leven in Afrika en de manier waarop PharmAccess, de organisatie die mijn vader heeft opgezet, daarop heeft ingespeeld. PharmAccess –...