Ik rijd in een zwarte jeep over modderige wegen door de sloppenwijken van Nairobi. Langs de weg een en al bedrijvigheid. Het leven speelt zich hier op straat af. Wie niks verkoopt is wat aan het maken. Om de zoveel meter knalt keiharde muziek uit boxen. Ik geniet van de chaos en de sfeer. Overal lopen mensen met mobieltjes in hun hand of aan hun oor. Nog meer dan ik had verwacht.

Dat ik hier ben, heeft alles te maken met de tragische dood van mijn vader Joep, die om het leven kwam toen vlucht MH17 werd neergehaald. Vóór zijn dood hield ik me nauwelijks bezig met zijn werk: zijn onderzoek naar aids en hiv en de projecten die hij had opgezet izn Afrika. Na zijn dood is dat veranderd. Ik...

Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Verder lezen? Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Verder lezen? Sluit je nu aan.
Blijf vrij van geest. Abonneer je op VN
Toegang tot alle artikelen op vn.nl
Elke dag een allesbepalend verhaal
Direct in je mailbox of via WhatsApp
Maandelijks opzegbaar
Voor 6,99 per maand
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen - en we zien dat je graag verder leest. Leuk!
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen - en we zien dat je graag verder leest. Leuk!
Blijf vrij van geest. Abonneer je op VN
Toegang tot alle artikelen op vn.nl
Elke dag een allesbepalend verhaal
Direct in je mailbox of via WhatsApp
Maandelijks opzegbaar
Voor 6,99 per maand