Slechts de helft van onze vriendschappen blijkt wederzijds. Wat een opluchting.

Dat er zo weinig aandacht voor is verbaasde me eigenlijk nog het meest. Goed, de wereld staat in brand en de Olympische Spelen zijn ongetwijfeld ook best het vermelden waard. En inderdaad, ik vind Yuri ook heel zielig. Maar kom: dit bericht was toch ook geen kattenpis.

Zondag schreef de New York Times over een recent gepubliceerd onderzoek van wetenschappers aan de MIT, en de feiten waren op z’n zachtst gezegd confronterend. Slechts ongeveer de helft van je vrienden beschouwt jou ook als vriend. Bij de rest is de vriendschap dus niet wederzijds.

Ik weet niet hoe de gemiddelde persoon op dit nieuws reageert, maar ik ben nog altijd een beetje van slag. Ik twijfelde ook of ik er nog meer aandacht aan moest geven, bang dat het voor mijn eigen vrienden de laatste druppel zou zijn om het rookgordijn neer te halen. Misschien is het een persoonlijk trauma. Als 9-jarige keek ik ooit ziekelijk op naar een...