Interview Harlan Coben

‘Een poos geleden was ik te eten bij een bevriend stel. Ze vertelden dat ze spyware op hun computer hebben om het surfgedrag van hun zoon te controleren. Ik stond perplex en vond het een enorme inbreuk op zijn privacy. Tijdens het gesprek dat volgde, ben ik geïnspireerd geraakt voor mijn laatste boek. Houvast gaat over twee ouders die bang zijn dat hun zoon in gevaar is en besluiten zijn gangen na te gaan.

Nu vind ik het gek dat ik toen zo dacht: alsof internet zo privé is! Met websites als MySpace en Facebook leggen mensen hun hele hebben en houden op straat. Je moét je kinderen soms wel controleren want ze beseffen de impact van hun acties nog niet. De veiligheid van je kinderen gaat boven hun privacy. Het zou een heel ander verhaal zijn als de overheid je sporen op het internet nagaat, dan weet je niet wat er met die informatie gebeurt.’

Betrapt

‘Het onderwerp van Houvast is best serieus, maar dat betekent niet dat het niet bloedspannend is. Want dat...