Jamal Ouariachi

Opeens was het niet zo moeilijk meer om iets te vinden van de kwestie-Op de Beeck

Jamal Ouariachi
Illustratie: Ilse Moelands

Het lukte Jamal maar niet om zich een mening te vormen over de hervonden misbruikherinneringen van Griet Op de Beeck. Tot hij inzag dat het eigenlijk heel eenvoudig is.

Vaak weet ik wel wat ik vind van wat er zoal in de actualiteit voorbijkomt, maar er zijn ook kwesties waarbij het maar niet wil lukken tot een standpunt te komen. Dan blijf je voors en tegens afwegen, tik-tak, voor-tegen, tik-tak, alsof er in je bewustzijn een tenniswedstrijd gaande is. Misschien is dat maar goed ook. Zodra je een positie inneemt dreigt het denken tot een halt te komen. Soms is dat prettig, rust in je kop, soms noodzakelijk, als er knopen moeten worden doorgehakt. Maar soms is het beter niet onmiddellijk al te stellig iets te vinden.

Ik vond aanvankelijk niet zo gek veel van het veelbesproken optreden, afgelopen maandag bij De Wereld Draait Door, van schrijver Griet Op de Beeck. Zij onthulde daar dat zij in haar jeugd misbruikt is door haar vader, dat zij die episode lange tijd verdrongen heeft,...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 6,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand 3 artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials