Op 25 april is het een jaar geleden dat Nepal werd verwoest door een aardbeving. Mariëlle van Bussel maakte het mee en blikt terug op de ramp en het jaar dat erop volgde. ‘Ik was veilig, maar voelde me ellendig. Hoe moesten de Nepalezen zich dan voelen?’

Die ochtend leek even zoals al die andere. Wakker worden met de mantra’s van de boeddhistische monniken in de tempel naast ons, de zon op het raam, de bedrijvigheid op de begane grond van ons hotel. Dan het ontbijtje een paar deuren verder, om daarna alleen richting stupa te gaan. Een serene plek in dé boeddhistische wijk van Kathmandu waar honderden gelovigen elke dag hun rondjes rond het heiligdom lopen, ondertussen draaiend aan een gebedsmolen of de kralen van een gebedssnoer tellend. Voor mij al een paar weken de ultieme plek om te relaxen. Deze zaterdagochtend besluit ik anders. Als we het ontbijttentje uitlopen, is het weer omgeslagen. De lucht is donkergrijs, de zon is weg. Een onbestemd gevoel maakt dat ik met mijn...