Interview Annet Malherbe

‘Even een slok thee.’ Annet Malherbe, net terug van een uitputtend bezoek aan een verhuurder van horecabenodigdheden buiten de stad, krult zich op in de keukenstoel.

Haar gemoedstoestand? ‘Opgewonden. Tikje gespannen. Over een paar dagen word ik vijftig en die verjaardag is nogal een productie. Ik kook hier voor tachtig mensen. In de tuin komt een tent, met warmtekanon, zodat iedereen lekker kan zitten. Voor de rest ben ik heel ontspannen.

Na drie seizoenen had de actrice besloten niet verder te gaan met Gooische Vrouwen. Niet dat ze ontevreden was over de serie, integendeel. ‘We zijn steeds beter geworden. Zowel de scenarioschrijvers als de spelers. We zijn lekker in die rollen gaan zitten, hebben vrijheid genomen en gekregen. Maar het is nu eenmaal zo: ik doe nooit iets heel erg lang. De rol van Willemijn Lodewijkx heb ik met plezier gedaan. Op een moment is mijn adem op. Ga ik me vervelen. Ik wil mezelf steeds vernieuwen, nieuwe dingen...