Standplaats Berkeley, USA

Waar kwamen nu ineens, vannacht midden in een droom, duizenden kilometers en tientallen jaren van de Elfstedentocht verwijderd, de woorden It sil heve vandaan? Ik denk omdat ik gisteren, na het zien van de steunbetuiging van Colin Powell aan Obama, zeker wist dat het zal gaan gebeuren: Obama wordt president. Ik weet wel, en zie het ook overal om me heen, dat bijna iedereen dat al weken, zo niet maanden zeker leek te weten, maar ik heb steeds volgehouden dat de wens de vader van de gedachte was. Pas de afgelopen week gaan alle signalen dezelfde kant op. Obama voelt zich krachtig genoeg om, of all places, in Virginia campagne te blijven voeren. De ene na de andere conservatieve commentator verlaat het zinkende schip. De peilingen worden met de dag gunstiger voor Obama. Palin klinkt met de dag meer als een schrille gekkin. McCain heeft, twee weken voor dato, nog steeds geen idee welke richting hij op moet. En dan komt er zo’n endorsement van...