Interview / Tosca Niterink is terug

‘Moet het, dat verhaal?’ Tosca Niterink (1960) kijkt afwerend, een diepe frons in het voorhoofd.

Ja, het moet. Even door de zure appel van ‘de spijkerbroek’ heen.

Iedereen die haar nog kende van televisie schrok even van het bericht: ‘Thea’, van het legendarische kinderprogramma Theo & Thea, betrapt op het stelen van een broek. De Telegraaf meldde het op de voorpagina, half augustus 2003. Roddelpers, serieuze media, allemaal gingen ze er gretig mee aan de haal. Nog steeds, als je haar naam googelt, kom je in nare verhalen en drugstoestanden terecht.

‘Oké,’ zucht ze. ‘Het was nog voor ik Anita leerde kennen. Ik stond in die winkel, had een spijkerbroek aan en geen geld om hem te kopen. Ik dacht, weet je wat? Ik ga het eens proberen. Zomaar. En betrapt natuurlijk. Ik was al heel lang in die winkel. Het lijkt me dat een dief zoiets anders aanpakt.

Er zat een hele tijd tussen dat voorval en De Telegraaf. Toen die ermee kwam, was ik net met Anita en...