Interview Iggy Pop

We mogen hem bellen. Vijf uur ’s middags. Bij de zanger thuis, in Miami, is het dan elf uur ’s morgens. ‘Hellooo,’ klinkt de zware stem van Iggy Pop. ‘Ik ben zo doof als wat. Probeer alsjeblieft hard te praten anders versta ik er niks van.’

Zanger Iggy Pop is pas 65 geworden. De ‘godfather of punk’ die nog altijd als een jonge leeuw halfbloot over het podium kan razen, is inmiddels ook opa. Jong en senior tegelijk? ‘Fuck no, man! Hoe denk je dat ik me voel?! Als 65 natuurlijk. Ik heb hier thuis net mijn verjaardag achter de rug! Misschien heb ik meer dingen meegemaakt dan anderen, maar ik voel me echt 65.’

Après, de nieuwste cd van Iggy Pop, is op z’n zachtst gezegd even wennen. Er staan klassiekers op die Pop naar eigen zeggen zijn hele leven al eens wilde zingen. ‘La vie en rose’ van Edith Piaf. ‘Only the lonely’ van Frank Sinatra. ‘Syracuse’ van Henri Salvador. ‘What is this thing called love?’ van Cole Porter.’

Iedereen is op een bepaalde manier wel eenzaam....