Correspondent Freke Vuist ergert zich kapot. Waarom wordt de longontsteking van Hillary Clinton zo opgeblazen? Waarom gaat iedereen mee in het rechtse frame? ‘Wat Hillary Clinton ook doet, of niet doet, het is nooit goed.’

Hillary heeft longontsteking. Daniel ook. Dat laatste is geen wereldnieuws, want Daniel is geen presidentskandidaat. Hij is mijn echtgenoot. Al meer dan een week liep hij te niezen en te hoesten. Allergie, zei Daniel. Dat dacht Hillary ook. En toen werd op zondag bekend dat ze een longontsteking heeft. ‘Dat zou jij ook wel eens kunnen hebben,’ zei ik tegen Daniel en gisteren kreeg ik hem zo ver dat hij naar de huisarts ging. Ik mee, want ik ben toch een beetje het campagneteam. Onze huisarts had binnen tien minuten al een diagnose: longontsteking, milde vorm (net als Hillary). Hij schreef een antibioticakuur voor en zijn assistente gaf Daniel een penicilline prik. ‘Oh, my god,’ riep Daniel toen de naald in zijn bil prikte: ‘Hillary, just saved my...