Wat doet de aanwezigheid van anderen met je identiteit? Fotografe Sanne van den Elzen filmde hoe ze verandert, afhankelijk van welke persoon – haar vader, zus, geliefde – er tegenover haar zit.

Op weg naar een familiereünie rijd ik met mijn moeder in de auto door het Limburgse landschap en stel mijzelf de vraag: ‘Wat als mijn ouders destijds niet hadden besloten uit het Zuiden te vertrekken en ik hier was opgegroeid? Was ik dan dezelfde persoon die ik nu ben?’ Het is een in variaties terugkerende vraag: wat als ik niet in Amsterdam woonde maar in New York – was ik dan een ander mens? Zien mijn jeugdvrienden dezelfde persoon als de vrienden die ik later ontmoette of ben ik in...

Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Verder lezen? Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Verder lezen? Sluit je nu aan.
Blijf vrij van geest. Abonneer je op VN
Toegang tot alle artikelen op vn.nl
Elke dag een allesbepalend verhaal
Direct in je mailbox of via WhatsApp
Maandelijks opzegbaar
Voor 6,99 per maand
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen - en we zien dat je graag verder leest. Leuk!
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen - en we zien dat je graag verder leest. Leuk!
Blijf vrij van geest. Abonneer je op VN
Toegang tot alle artikelen op vn.nl
Elke dag een allesbepalend verhaal
Direct in je mailbox of via WhatsApp
Maandelijks opzegbaar
Voor 6,99 per maand