Op Twitter kan het er vaak behoorlijk verhit aan toe gaan. Het is verbazingwekkend hoeveel emotie er in die honderdveertig tekens past. Voor Sander Donkers is het tijd voor Twexit.

If you can’t stand the heat, get out of the kitchen. Dat is wat je gegarandeerd te horen krijgt als je je op Twitter op wat voor manier dan ook beklaagt over de manier waarop iemand iets zegt. Eigenlijk is het meestal: ‘Heat. Kitchen.’ Want Twitter, want ruimtegebrek. Eens met iemand: ‘Spijker. Kop.’ Iemand zegt iets doms: ‘Klok. Klepel.’ Iemand wordt ‘ontmaskerd’: ‘Aap. Mouw.’

Maar laat ik niet zeuren over zulke ergerniswekkende taalvondsten, want Twitter is prachtig. De afgelopen jaren heb ik er talloze mensen leren kennen die me dagelijks aan het lachen maken, die me op de hoogte stellen van mooie of belangrijke dingen die ik anders gemist had, en met wie ik leuke gesprekken heb.

Toch is Twitter ook een probleem. Voor mij, in elk geval. Want tegenover al dat leuks staat de...