‘Het begon ermee dat ik al dagen rondliep met een soort moeheid die ik niet kon thuisbrengen. Ik dacht dat ik misschien was uitgeput doordat we midden in een hectische periode zaten. Edwin had het razend druk als keeper bij Manchester United. Hij had een knieblessure opgelopen en daar moest hij voor in behandeling bij een fysiotherapeut in Amsterdam. Bovendien hadden we net een huis gekocht in Noordwijk. Het was een gekkenhuis dus, er moesten duizenden dingen geregeld worden. Het was vlak voor Kerstmis 2009. Er lag een flink pak sneeuw. De vraag was of we met de kinderen de feestdagen in Engeland zouden doorbrengen of dat we in Nederland zouden blijven. We kozen voor het laatste.

En toen, maandagochtend 23 december rond negen uur, gebeurde het. Ik was bezig het bed op te maken. Péng! Ineens schoot een felle pijnscheut door mijn hoofd, alsof ik een harde klap tegen de achterkant van mijn schedel kreeg. Het schijnt dat ik een luide kreet slaakte en dat ik moest overgeven. Edwin...