‘Zeventien jaar na de opening van mijn restaurant zagen ambtenaren van het Health Depart­ment plotseling het licht. Ze waren van mening dat het toilet op een verkeerde plaats zat en dreigden mijn vergunning in te trekken als ik dat niet zou veranderen. Er zat niets anders op, ik moest diep in de buidel tasten voor een ingrijpende renovatie. De nieuwe wc zag er schitterend uit, piekfijn afgewerkt met natuursteen en er was een mooie overloop tussen het restaurant en de bar ontstaan. Alleen: toen het eenmaal zover was, bleek dat het huurcontract afliep. Een jaar vóórdat ik met de verbouwing begon, had de huisbaas me nog verzekerd dat ik me absoluut geen zorgen hoefde te maken. We werkten al zo lang samen, dit zou financieel wel goed komen. Ik ben, geheel tegen mijn natuur in, te goed van vertrouwen geweest. Ik had moeten laten vastleggen dat de huur na de verbouwing voorlopig niet omhoog zou gaan. In plaats daarvan kwam er vijftig procent bovenop: van 14.000 dollar naar 22.000...