‘Rond elf uur ’s ochtends werd aangebeld. De datum vergeet ik nooit: dinsdag 13 september 2011. Ik dacht: daar zullen we de postbode hebben met weer een dagvaarding voor het een of ander. Nietsvermoedend deed ik open. Ik werd overrompeld door tien mannen in zwarte jacks van de Nationale Recherche. Ze kwamen me arresteren wegens opruiing, al was het me niet op slag duidelijk om welke concrete teksten het ging. Ik kon mijn tandenborstel beter maar meenemen. Nou dan weet je het wel. Zodra ik was afgevoerd, begon de huiszoeking. Achteraf bleken er meer dan driehonderd foto’s te zijn gemaakt van mijn kamers, paperassen, agenda’s, álles eigenlijk. Mijn computer, usb-sticks en zelfs cd-schijfjes met muziek werden in beslag genomen.

Intussen werd ik overgebracht naar het politiebureau in Zwolle waar het team van de Nationale Recherche zit dat onderzoek doet op internet. Drie dagen zat ik in voorarrest. Tijdens het verhoor heb ik me consequent beroepen op mijn zwijgrecht. Zelfs de...