Pop

Mijn mooiste optreden van deze zomer was een optreden waar ik geen verwachtingen van had: het reünieconcert van Public Image Limited, kortweg PiL. Zonder dat ik het me echt besefte, had ik me er uitstekend op voorbereid. Een van mijn meest gekoesterde vondsten op het internet was recent nu eens niet een nieuwe cd of een al of niet vergeten klassieker. Het was de opname van een radioshow uit 1977, waar ik veel over had gehoord, zonder haar ooit daadwerkelijk te hebben gehoord. Johnny Rotten, naar verluidt mag hij na een halsstarrige periode van Johnny Lydon nu weer zo worden genoemd, kreeg van Capitol Radio destijds twee uur om, zo nu en dan onderbroken door een interview, zijn muzieksmaak te etaleren. Belangrijk om te weten is dat Rotten tijdens de beroemd geworden uitzending nog zanger was van de meest geruchtmakende popgroep aller tijden. Maar niemand had achter The Sex Pistols de gevarieerde muzikale achtergrond gezocht die hij ‘met platen uit eigen collectie’ hier aan de...