Interview / Adrien Brody en Tony Kaye

Het voelt goed, dat hij en zijn hoofdrolspeler Adrien Brody schouder aan schouder staan voor de promotie van hun film Detachment, bevestigt regisseur Tony Kaye. Hoe belangrijk is Brody’s steun voor hem? ‘Hij is alles!’ roept Kaye uitgelaten, ‘Alles! Hij heeft mij en mijn benadering van het project beschermd. En ik hem ook, maar hij is veel machtiger dan ik. Bovendien, toen de andere acteurs zagen dat de hoofdrolspeler – een acteur met een Oscar op zak – het goed met me kon vinden, dachten zij natuurlijk: dan moet ik ook maar met die vent leren opschieten, weet je wel? Later heeft Adrien me geholpen bij de montage; hij vond dat ik goed bezig was en steunde mijn versie van de film. Het ging werkelijk verbazingwekkend goed.’

Dat Brody ook zelf voor interviews naar België is afgereisd, onderstreept die betrokkenheid bij de film. De Oscar-winnende acteur van The Pianist (2002), die in Detachment tegenover James Caan en Lucy Liu staat,...