Economie

In hoeverre kan de overheid de economie weer op de been helpen? Dat is nu de vraag. We zitten in een economische recessie en er komen verkiezingen aan. Als we de opiniepeilingen moeten geloven, wordt de economie hét verkiezingsthema. Het draait de komende maanden niet om moslims of Polen, niet om de hufterigheid op straat en niet om de voedselbanken. Het gaat om de vraag wat de politiek gaat doen om de economie weer aan de praat te krijgen. En de politiek kan hierin meer betekenen dan u misschien denkt. De belangrijkste oorzaak van de huidige recessie is het wantrouwen van de consument. En het consumentenvertrouwen is zo extreem laag omdat de politiek onzekerheid laat bestaan over welhaast alle onderwerpen die van belang zijn voor onze economische toekomst.

Vragen te over: kan ik mijn huis nog betalen als de hypotheekrenteaftrek op de helling gaat? Wat gaan al die belastingverhogingen mij kosten? Op welke leeftijd mag ik met pensioen? Hoelang krijg ik een uitkering als ik...