Evert Nieuwenhuis, pardon, Groene Mona adviseert een lezer over bloemetjes, bijtjes en de ‘condom of Hollywood stars.’

Lezerspost! Even dacht ik dat op de corrector van Vrij Nederland na geen hond deze rubriek leest, want toen ik een paar maanden geleden aankondigde dat ik een derde dochter verwachtte, bleef het verdacht stil in mijn vriendenkring. Maar godzijdank is daar Dana C. uit Rotterdam. ‘Gefeliciteerd met je derde dochter!’ mailde ze. ‘Volgens mij is het veeeeel beter voor het milieu om helemaal geen kinderen te nemen, maar ja, de liefde is kennelijk sterker dan ons Geweten! 😉 Ikzelf wil nog geen kinderen omdat ik mezelf veel te jong vind. Wel zit ik met deze vraag: wat is het meest milieuvriendelijke voorbehoedsmiddel? De pil schijnt vissen te vergiftigen en condooms lijken me niet milieuvriendelijk. De zomervakantie staat voor de deur, dus: wat adviseer jij?’

Ik was van plan te schrijven over minister Henk Kamp en de vervloekte kolencentrales, maar Dana, waarom...