Eigen varken zonder stank

Ik dagdroom wel eens over een varken in mijn achtertuin. Knorrie krijgt het beste voer en een enorme modderpoel. Na een paar jaar slacht ik ‘r en geef ik een groot feest om haar met z’n allen op te eten. Mijn kinderen leren dat het niet erg is om een dier op te eten, zolang je er maar goed voor zorgt. De feestgangers beseffen dat een karbonade duizenden uren verzorging en bergen voedsel vraagt, dus die eet je niet achteloos op. Knorrie komt er nooit, want tussen droom en daad et cetera. Een alternatief is www.buitengewonevarkens.nl, waar je honderd euro investeert in varkens die onder paradijselijke omstandigheden opgroeien. Je mag de knorries opzoeken en krijgt geregeld hun lekkernijen opgestuurd, zoals paté, chorizo of pancetta. Geen reden voor een groot feest, wel voor een borreltje met de buren.