In Amsterdam, verborgen in een zijstraatje tussen twee grachten, bevindt zich een prachtige authentieke herenmodezaak. Lambrisering tegen de muur, jaren-vijftig-poppen aangekleed met de nieuwste kostuums uit Italië. Om het betaalbaar te houden, maakt de eigenaar rechtstreekse dealtjes met kledingproducenten, hij heeft contacten all over the place.

In deze zaak had ik jarenlang op zaterdag een bijbaantje. Eens per week praatte ik een dag lang over herenmode met artiesten, ambtenaren, zakenlieden en heel soms politici die zich net even anders, luxer, wilden kleden.

Denk Clinton

Midden in de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2002 word ik weifelend op mijn schouder getikt. Of ik misschien een stropdas kan aanraden. Voor wie en welke gelegenheid, zijn mijn logische vragen. Er kan nog geen antwoord op gegeven worden, het is geheim. Ik mag alleen weten dat het voor een politicus is die binnenkort een belangrijk debat heeft in de aanloop naar de verkiezingen. ‘Flets in...