Volgens Freek

Henk Kamp wil niet in debat met Freek over het aardgas

Freek de Jonge
Foto: Hollandse Hoogte

Freek de Jonge houdt voor Vrij Nederland het nieuws bij. Vandaag: hoe er maar niets gebeurt met de aardbevingsproblemen in Groningen terwijl iedereen het met elkaar eens is.

Dit weekend begon de Volkskrant aan een serie dubbelinterviews onder de noemer Uitpraten. Een prikkelend onderhoud tussen een bestuurder en iemand die het niet met zijn beleid eens is. Het eerste gesprek betrof de confrontatie tussen staatssecretaris van onderwijs Sander Dekker en  René Kneyber, werkzaam in het voortgezet onderwijs als wiskundeleraar.

Een maand geleden bereikte mij het verzoek aan deze serie mee te werken en wel met minister Henk Kamp van Economische Zaken als opponent.

Het gesprek zou dan voornamelijk gaan over de hopeloze aanpak van de aardbevingsproblematiek in Groningen en omstreken.

Advertentie

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 6,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand 3 artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials