Freek de Jonge houdt voor Vrij Nederland het nieuws bij. Vandaag: hoe er maar niets gebeurt met de aardbevingsproblemen in Groningen terwijl iedereen het met elkaar eens is.

Dit weekend begon de Volkskrant aan een serie dubbelinterviews onder de noemer Uitpraten. Een prikkelend onderhoud tussen een bestuurder en iemand die het niet met zijn beleid eens is. Het eerste gesprek betrof de confrontatie tussen staatssecretaris van onderwijs Sander Dekker en  René Kneyber, werkzaam in het voortgezet onderwijs als wiskundeleraar.

Een maand geleden bereikte mij het verzoek aan deze serie mee te werken en wel met minister Henk Kamp van Economische Zaken als opponent.

Het gesprek zou dan voornamelijk gaan over de hopeloze aanpak van de aardbevingsproblematiek in Groningen en omstreken.

Dat wilde ik graag. Ooit toen Kamp minister van Defensie was, heb ik eens voor zijn troepen in Irak opgetreden. Waar ik nog een onderscheiding voor tegoed heb.

Vorige week kreeg ik dit mailtje van de...