Tijd van leven

Hoe doorstaat u de tand des tijds?

‘Ik ben altijd bezig met het verzinnen van projecten en dat blijf ik doen tot aan mijn dood. Commercieel werkt het niet, maar toch goed genoeg om ermee bezig te blijven. De basis is altijd muziek geweest, daardoor voel ik me lekker en dat zorgt ervoor dat ik veel dingen kan: producen, op een podium staan, bandjes coachen, liedjes schrijven. Ik droomde altijd van een enorme wereldhit en dat ik dan kon zeggen: zo, die is binnen, nu hoef ik de rest van mijn leven alleen maar leuke dingen te doen. Maar zonder die wereldhit blijkt dat ook wel een beetje zo te zijn. Stel dat ik opeens echt zou moeten gaan werken, dan kan ik bijzonder weinig, eigenlijk.’

Heeft u genoeg tijd voor uw kinderen?

‘Het opgroeien van mijn zoon van twintig heb ik niet zo bewust meegemaakt, ik was vooral heel druk met toeren en in de studio zitten. Mijn twee jongste kinderen maak ik wel heel bewust mee. In het begin vond ik het wel wennen: je planning verandert...