Ik vrees te leven in een achterlijk boeren­kafferdorp, te weten: Neder­land. Wat kan ik nog doen behalve ‘Innere Emigration’?
Bhe. uit R.

Schelden op het land waar men woont of geboren is, is net zo’n krachtig antidepressivum als schelden op de eigen kinderen, de echtgenoot of echtgenote en de eigen ouders. Naast de Inne­re Emi­gra­tion kunt u altijd daadwerkelijk emigreren of een tijdje vreemdgaan met een ander land. On­langs las ik voor in Bie­le­feld. Nergens heb ik mensen zo op hun eigen stad horen schelden als in Bie­le­feld. Ik kreeg te horen dat op het internet geruchten circuleren dat Bie­le­feld niet zou bestaan.

Ik geef toe dat op het internet veel geruchten circuleren. Het interessante was dat de Bie­le­fel­ders zelf de indruk hadden in een niet-bestaande stad te wonen. Ga eens een tijd in Bie­le­feld wonen, des­noods met uw familie. Of in Kher­son in de Oek­raïne. Misschien bevalt het u daar en dan bent u van veel problemen verlost. De...