In het televisieprogramma Boeken werd een gesprek met u uitgezonden. Het raakte mij, omdat er uit bleek, hetgeen ik al vermoedde uit kennis van uw boeken, dat u en ik een ‘rare jeugd’ gemeenschappelijk hebben. Ik kan hierover in openbare, en vaak makkelijk te ‘hacken’, e-mails niet in detail treden, maar veel van wat u vertelde, kwam mij bekend voor. Zij het in tegengestelde zin. (Ruzie conflicten ontlopen. Raar gedrag overdreven net gedrag). Vraag: ik zou over een en ander een boek willen gaan schrijven (‘hoewel’ ik al over de zestig ben). Hoe pak ik dit aan? Het heeft u geen windeieren gelegd…
– D. Marin

Ik heb geen rare jeugd gehad.

En als u behoefte hebt om uw kapitaal te vergroten, zou ik aandelen Philips kopen. Een ingewijde heeft mij verteld dat dit het moment is om Philips te kopen.

Aangezien we binnen twee jaar weer een financiële crisis zullen beleven: is het niet eens tijd voor een massale terugkeer naar Marx?
– A. Versloot, Amsterdam

Ik heb van Marx alleen Het...