Af en toe, en vandaag gebeurde dat toen ik over de kermis liep, bekruipt me een gevoel van walging over de mensen en alle lelijkheid die de mens heeft voortgebracht. Ik heb het gevoel dat ik hier kilometers boven sta. Moet ik trots zijn op deze arrogante houding of moet ik me schamen? Ik weet dat een dergelijke houding je vaak niet in dank wordt afgenomen.
ÔÇô Een elitaire student, Groningen

Wie nooit het gevoel heeft gekend verheven te zijn boven de massa, heeft last van schijnheiligheid.
Dat u de wansmaak van de massa op de kermis meent aan te treffen, pleit niet voor uw smaak.
En wat uw zorgen over de reacties van de medemens op uw misantropie betreft: u zult leren uw misantropie priv├ę te houden. Mannen zoals u gaan in de regel hun misantropie uitleven op hun echtgenote.

Als u daar bezwaren tegen hebt, is er nog altijd het kluizenaarschap. Op een berg of in een kamertje op een universiteit.

Hoe selecteer ik in deze tijd van overaanbod? Welke criteria hanteer ik om te bepalen...