Toen de buren mijn ouders kwamen vertellen dat hun zoon mij vrij lang had gemolesteerd, deden mijn ouders niets anders dan zich afvragen wat de buren daar wel niet van zouden denken.
Kan ik ze verplichten mij uit te leggen waarom?

Charlotte Goulmy

U kunt uw ouders om uitleg vragen, maar het woord ‘verplichten’ is in deze context een beetje vreemd. Wat doet u als uw ouders geen gehoor geven aan de verplichting? Dreigt u met het opzeggen van alle contact of loopt u weg (ik weet niet hoe oud u bent)?

Het lijkt erop dat u uw ouders beschuldigt van gevoelloosheid. Het is mogelijk dat uw ouders gevoelloos zijn. Maar ik zou ook niet weten wat ik zou doen als de buren langs zouden komen om me te vertellen: ‘Sorry, onze zoon heeft je dochter herhaaldelijk gemolesteerd, maar hier is alvast een bosje bloemen.’ Ik vrees dat ik beleefd zou blijven. Het is alsof u uw ouders meer kwalijk neemt dan de jongen die u molesteerde.

Deskundigen zijn het erover eens dat je je op een gegeven moment...