Voor al uw vraagstukken van relationele, levensbeschouwelijke of andere aard.

‘Het lijkt wel of u aan vriendschap dezelfde eisen stelt als een werkgever aan een werknemer’.

Ik zou graag een of twee echt heel goede vrienden willen hebben die ik altijd vertrouw en die ik altijd kan bellen of sms’en als er iets is wat me beroert. Kan ik zoiets een beetje bespreekbaar maken of is het raar als mannen ouder dan 35 nog vrienden zoeken?

De veronderstelling dat je op een gegeven moment genoeg vrienden zou moeten hebben, lijkt algemeen aanvaard; op een bepaalde leeftijd mag je niet meer eenzaam in een hoekje staan. Het jongetje dat alleen op het schoolplein staat, kan nog op mededogen rekenen, zeker van volwassenen, maar de werknemer die elke dag alleen aan zijn bureau zijn broodje eet zal het er wel zelf naar hebben gemaakt.

Maar uit uw vraag maak ik op dat u meer verlangt dan zomaar een vriend. U zoekt de zekerheid dat u niet bedrogen zult worden. Dat is lastig. Juist een vriend kan...