Was u net als ik liever in het bezit geweest van een sierlijke naam als Aurora, Feline, Claude of Geoffrey? Of stemt u zichzelf tevreden met de naam die u bij het betreden van onze globe kreeg toegewezen? – Imani

Mijn ouders hebben mij Arnon Yasha Yves genoemd. Dat vind ik alle drie zeer sierlijke namen, al krijg ik nog geregeld brieven waarin ik Anton, Arne, Arnold of Arno wordt genoemd. In New York meent men geregeld dat ik Aron heet. Dus ondanks het misverstand dat mijn eerste voornaam op kan roepen, ben ik tevreden met mijn sierlijke voornamen. Soms zou ik willen dat ikzelf net zo sierlijk was als deze namen, maar je kunt niet alles hebben.

Hoe komt het dat een algemeen bejubelde, hooggeprezen, bevestigd door familie en collega’s, ‘moet je gelezen hebben’-roman terzijde blijft liggen omdat men de auteur pedant, zelfingenomen met gespeelde zelfrelativering wat het altijd goed doet, publiciteits- en geldgeil acht ondanks de met tegenzin erkende gedachte met een...