Is er zoiets als lesbo-humor? – Steph

Ik heb altijd het bestaan van Joodse humor ontkend. Alle werkelijke humor heeft een tragische kern en nu zou ik het bestaan van lesbo-humor moeten erkennen? Nee, ik geloof niet dat er zoiets als lesbo-humor bestaat, al zal er ongetwijfeld een lesbische subcultuur bestaan waar sommige lesbiennes zich erg goed bij voelen en anderen juist van walgen.

Waar begint de beschaving? – Maarten-Jan, Deventer

Bij het besef dat de wereld c.q. de mens beter moet worden. Daar beginnen trouwens ook de onmenselijkheid en het geweld. Beschaving en het tegenovergestelde, we zullen dat maar even het barbaarse noemen, hebben dezelfde oorsprong.

Mijn man wil op vakantie, maar ik hoef niet zo nodig. Ik reis wel in mijn leunstoel, in mijn hoofd, in de boeken die ik lees of in mijn eigen omgeving. Hij en al mijn vrienden zeggen dat reizen een mens geestelijk verrijkt en dat ik niet weet wat ik mis. Is niet willen reizen bekrompen? – J.B. te Z.

Nee hoor,...